De Zwaluw, groep voor peuters en kleuters

In de Zwaluwgroep spelen, leren en ontwikkelen de peuters van de kinderopvang en de jongste kleuters van de basisschool 4 ochtenden in de week samen. In de doorgaande lijn begeleiden we kinderen vanuit 1 visie en 1 pedagogische aanpak. In de Zwaluw worden de kinderen begeleid door een pedagogisch medewerker én een leerkracht die beiden VVE-geschoold zijn. Kinderen krijgen een aanbod op maat.

We sluiten aan bij de behoefte van de kinderen door de harde grens van 4 jaar los te laten. kinderen die meer uitdaging nodig hebben kunnen dat vinden in deze groep, maar ook de kinderen die meer gebaat zijn bij een rustiger tempo komen aan hun trekken. De overstap van peuter- naar kleutergroep zal gemakkelijker en vloeiender verlopen. De condities voor het goed opstarten in een kleutergroep zijn al aanwezig. Hierdoor hebben de kleutergroepen meer rust in de kleutergroep en kunnen zij zich richten op de behoeften en ontwikkeling van de kinderen in hun groep.

Voorwaarden

• vanaf 3,5 jaar zijn de kinderen van het Kinderdagverblijf welkom bij de Zwaluw
  • vanaf 4,3 maanden stromen de kleuters (in groepjes) na een vakantiemoment door naar een 1-2 groep.
  • na de carnavalsvakantie vinden er geen doorstroommomenten meer plaats
  • peuters die naar de Zwaluw gaan staan ingeschreven op onze basisschool