De eerste week zit erop...

Beste ouders, verzorgers,

De eerste week van het thuiswerken zit erop. Wat een week hebben we achter de rug. Het bericht op zondag dat de scholen voor drie weken dicht zouden gaan bracht veel onzekerheid bij iedereen. Hoe gaan we dit goed organseren, wat wordt er van ons verwacht? 

Terugkijkend op de week kan ik zeggen dat er door iedereen enorm flexibel is gereageerd en ontzettend hard gewerkt. Thuis, door jullie en jullie kinderen en op school (en vanuit huis) door het team van de Vuurvogel.

We hebben geinventariseerd wie er de komende weken gebruik maken van de opvang.We hebben een rooster gemaakt met activiteiten en ook wie er van het team aanwezig is om die kinderen op te vangen. 
We hebben lespakketten gemaakt en deze zijn door jullie opgehaald. We hebben gezien dat iedereen er al goed mee aan het werk is. We hebben heel veel instructiefilmpjes opgenomen die we steeds bij de dagplanning die je aan het einde van de middag krijgt krijgt toegestuurd. Een deel van het team heeft instructie gehad in de didactiek bij onderwijs op afstand. We hebben geoefend met videobellen, met tweeen, met zessen en met het hele team. Er zijn oudergesprekken gevoerd op die manier. We willen zoveel mogelijk alles laten doorgaan wat op die manier doorgang kan vinden.
De leerteambijeenkomsten van het team gaan 'gewoon' net als anders twee keer in de week plaatsvinden. Niet meer op school, maar vanaf thuis. 

Zondagavond ontvang je weer een berichtje van de juf over de dagplanning voor maandag 23 maart. Een enkele groep was vandaag al zo enthousiast dat ze het vandaag al geplaatst hebben! Geen zorgen, jullie kinderen (en jullie) hebben ook echt weekend en het werk hoeft pas maandag gemaakt te worden. Volgende week hebben we online teamoverleg over 'contact' met de kinderen via de computer. Hoe we dat gaan inrichten hoor je volgende week. 

We worden heel blij van alle leuke foto's en berichtjes die we toegestuurd krijgen van de thuiswerkmomenten. Het ziet er super uit! We snappen natuurlijk ook dat het niet altijd even leuk en gezellig is, dat ervaren we thuis zelf ook. Het is hard werken op deze manier! Complimenten aan jullie! Op ons instagram verhaal kun je volgen hoe de juffen thuis aan het werk zijn. Instagram: @kindercampusdevuurvogel 

Mocht je vragen hebben dan kun je ons altijd mailen. Om de leerkrachten ook aan hun andere taken te laten toekomen beantwoorden zij op twee vaste momenten per dag hun mail. Als je een mail hebt over de opvang kun je die sturen naar suzanne.debar@opmaatgroep.com. Heb je een algemene vraag dan kan dat bij de leekracht of bij mij. 

Vanaf vrijdag zijn we ook zo min mogelijk fysiek op school aanwezig. We willen de adviezen zelf ook goed opvolgen en het meeste werk op school is nu klaar. 

Voor nu: voor iedereen een welverdiend weekend! Geniet ervan.

Brigitte
 

Zorg goed voor jezelf, dan zorg je ook goed voor elkaar!

 

Cookie instellingen