Schooltijden

We starten alle dagen op de Vuurvogel om 08.30 uur. Om 08.15 uur gaan de deuren van school open en kunnen de kinderen samen met hun ouder(s) naar de klas gaan. Ouders mogen hun kinderen helpen en begeleiden om hun jas en tas op te hangen zodat zij dit zo snel mogelijk zelfstandig kunnen doen. Als de kinderen in de klas komen is er altijd een starttaak. Dit kan zijn een boekje lezen in de kring met de ouders of de andere kinderen. Ook kan er op het digibord een opdracht klaar staan. We verwachten dat alle kinderen hun dag starten met deze begintaak. Zo creeeren we een rustige en fijne sfeer voor al onze leerlingen. Ouders zijn welkom om hun kind in de klas te brengen Om 08.30 uur gaat de bel en gaan we starten met de lessen. De ouders moeten dan de klas hebben verlaten. Ben je te laat? Zorg er dan voor dat je kind zo stil mogeljk het klaslokaal betreedt zodat de les zo min mogeljik verstoord wordt. 

ma-di-do-vrijdag 08.30 tot 14.30 uur
woensdag           08.30 tot 12.30 uur

In de ochtend eten de kinderen fruit op school. Dit fruit nemen de kinderen van thuis mee. De school schrijft zich ieder jaar in voor het project schoolfruit. Dan krijgen de kinderen drie maanden lang, drie dagen per week fruit op school. De data hiervan zetten we in de ouderapp.
Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag eten alle kinderen op school. Ze nemen brood en drinken (zonder prik) van thuis mee. Natuurlijk mag er ook een lekker stuk fruit of groente in de broodtrommel zitten. De kinderen eten boterhammen onder begeleiding van van de leerkracht. Na het eten gaan de kinderen buiten spelen. De jongste kinderen van 12.30 tot 13.00 uur en de ouderen van 12.00 tot 12.30 uur. Zij worden hierbij begeleid door gecertificeerde overblijfkrachten, onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers. 

Breng je kind veilig naar school! We zien het liefst dat onze kinderen te voet of op de fiets naar school worden gebracht. Kom je toch met de auto? Zet deze dan in de parkeervakken. Denk aan de veiligheid van onze kinderen. We hebben het Brabants verkeersVeiligheidslabel en daar zijn we trots op. Help ons mee om onze kinderen veilig naar en van school te laten gaan!

Cookie instellingen