update 17 t/m 23 maart

Beste ouders, verzorgers,
 
Vandaag zijn we op school hard aan het werk gegaan in deze nieuwe situatie. We hebben gekeken hoe we de komende drie weken op de best mogelijke manier invulling kunnen geven aan het onderwijs voor alle kinderen van de Vuurvogel. 
 
Helaas zijn op het moment alle ‘online’systemen overbelast en is het online-instructie geven nog even niet mogelijk. Alle leerkrachten hebben vandaag een pakket samengeteld voor de leerlingen uit hun klas voor de komende drie weken. Dit pakket zit in een tasje en kan morgen worden opgehaald. Omdat de ouders (en kinderen) niet meer in school mogen komen doen we dat als volgt:
 
Op dinsdagmiddag 17 maart tussen 14.00 uur en 15.00 kun je bij de buitendeur van de klas de spullen ophalen; lees goed waar je wordt verwacht om de spullen op te halen:

Groep 1-2a à buitendeur 1-2a
Groep 1-2b à buitendeur 1-2b
Groep 1-2c à buitendeur 1-2c
Groep 3a&3b à buitendeur 3b
Groep 4 à buitendeur 4
Groep 5 à buitendeur 5
Groep 6 à buitendeur 5
Groep 7 à buitendeur groep 3a (dat is de groep die aan de kant van het fietsenhok zit)
Groep 8 à buitendeur Zwaluw (naast voordeur kinderopvang) 
 
Houd de afstandsregels goed in acht. De leerkracht zal als ze je ziet het tasje met spullen buiten bij de deur zetten waar je het kunt pakken. Lukt het niet om dinsdagmiddag langs te komen dan verwachten we je woensdagochtend tussen 08.30 en 09.30 uur.
 
In het tasje zit werk voor de komende drie weken. Iedere dag aan het eind van de middag zal de leerkracht op klasboek aangeven wat het werk is voor de daaropvolgende dag. Ook zal er regelmatig een link naar een you-tube instructiefilmpje bij zitten als dat nodig is voor de uitleg. Er zitten verschillende werkvormen in het tasje. Zowel digitale als schriftelijke oefeningen. Voor alle gezinnen is het gebruik van 1 device om de digitale opdrachten te verwerken voldoende. Je hoeft dus niet meerder devices te hebben voor de kinderen. 
 
In het tasje zit ook een overeenkomst over het gebruik van de schoolmaterialen. Deze overeenkomst verwachten we als de school weer open gaat terug op school zodat wij kunnen controleren of alle spullen nog compleet, aanwezig en intact zijn. 
 
Voor de ouders van wie we de kinderen opvangen geldt ook de regel dat zij niet meer in school mogen komen. De kinderen worden vanaf morgen ook bij de voordeur afgezet, waar wij ze zullen opvangen. Wij zorgen ervoor dat de kinderen het thuiswerk voor die dag op school maken. Geef de spullen voor die dag mee naar school! Verder worden er geen onderwijsactiviteiten verzorgd. Er wordt regionaal bekeken of de opvang op de eigen locatie kan plaatsvinden of dat dat ergens anders wordt gedaan. Uiteraard hoor je wijzigingen tijdig! Er zijn diverse berichtgevingen over het aantal ouders dat in de vitale beroepen moet werken om opvang te krijgen. In principe gaan we uit dat beide ouders een vitaal beroep moeten hebben (tenzij een één-oudergezin). Mocht het echt niet lukken met de opvang als er één ouder een vitaal beroep heeft dan kunt u contact opnemen met school. Suzanne de Bar, stagiaire van Brigitte coördineert de opvang. 
 
We zullen heel regelmatig updates blijven geven. Vragen kun je altijd mailen naar de bij jullie bekende mailadressen. 
 
Verder wil ik hier nog aangeven dat ik, ondanks deze situatie, heel trots ben op de ouders én het team van de Vuurvogel. Op jullie ouders, omdat jullie ons het vertrouwen geven dat we ook in deze rare tijden de goede keuzes maken. Jullie support, lieve mails, aardige woorden steunen ons enorm. Dank daarvoor.

Op het team van de Vuurvogel omdat zij weer laten zien hoe goed ze kunnen samenwerken, hoe ze ook in moeilijke tijden de rug recht houden en gaan voor goed onderwijs, duidelijkheid en keihard werken om ook deze klus te klaren! 

We kunnen dit! En ook al mogen we elkaar nu geen hand geven, we houden elkaar vast! 

Hartelijke groet, Brigitte
 
 
Cookie instellingen