update 29 maart

Beste ouders, verzorgers,
 
We hopen dat alles goed met jullie gaat, en met alle mensen om jullie heen die jullie lief zijn. Met alle medewerkers van de Vuurvogel gaat het prima!
 
Afgelopen donderdag zijn we begonnen met het online gaan. Het ging niet bij alle klassen meteen helemaal goed maar het was wel heel fijn om elkaar weer even te zien. We horen in het nieuws, van sommigen van jullie en we ervaren het zelf ook, dat het best veel vraagt. Het schoolwerk maken én online gaan en dan vaak ook nog zelf werken. We zijn ons hier echt van bewust en proberen jullie en jullie kinderen niet te overvoeren met allerlei werk. Mocht je ergens tegen aanlopen, laat het dan weten bij de leerkracht. We zijn altijd bereid met jullie mee te denken!
 
De afgelopen weken is ons aanbod voor de kinderen vooral herhalend geweest. Op 31 maart horen we van minister Slob of de scholen op 6 april of op een later tijdstip opengaan. Mocht dat laatste het geval zijn dan zal ons aanbod niet alleen maar herhalend zijn. We zullen ook instructies van nieuwe lesstof gaan geven. 
 
Deze instructies ontvang je dan weer via de YouTube linkjes. We doen deze bewust niet ‘live’. Door ze op te nemen kan je kind ze terugkijken en ontstaat er veel minder ruis. De leerkracht kan zo zorgen voor een heldere en ‘ongestoorde’ instructies. De vragen kunnen dan tijdens de ‘live’-momenten gesteld worden. 
 
Zoals je zag in het rooster zijn er minder live-momenten gepland voor de groepen 1-2 en 3. Online les volgen is sowieso al een sport op zich en uit verschillende onderzoeken is gebleken dat dit voor jonge kinderen weinig effectief is om  deze te vullen met kennisoverdracht. We zetten het (bij die groepen) om die reden dan ook voornamelijk in om het sociale contact goed te houden. De juf kan zien hoe het met de kinderen gaat en de kinderen kunnen zien hoe het met de juf en de klasgenoten gaat. We streven ernaar om alle kinderen minimaal 2 tot 3 keer in de week online te zien. Als de leerkracht je kind dus meerdere keren mist dan neemt zij even contact op met jullie om te kijken hoe we dit wel voor elkaar kunnen krijgen. 
 
Een laatste opmerking; wees realistisch met het thuisonderwijs. Niet alles lukt altijd. Zoals dat soms op school bij de leerkracht niet lukt is dat ook voor thuis het geval. Wees niet ongerust, wordt niet boos op jezelf of je kind(eren). Morgen is er weer een dag. En nogmaals; vraag gerust om hulp bij de leerkracht, de ib’er of de directie. We zijn er voor elkaar!
 
Zorg goed voor jezelf, dan zorg je goed voor elkaar. Tot snel. 
 
Brigitte. 
Cookie instellingen